Dağ YEMİŞİ;BÖĞÜRTLEN YAŞLANMAYI GECİKTİRİYOR

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Dağ YEMİŞİ;BÖĞÜRTLEN YAŞLANMAYI GECİKTİRİYOR

Mesaj  Admin Bir Çarş. Mayıs 30, 2012 4:59 pm

Dağ YEMİŞİ;BÖĞÜRTLEN YAŞLANMAYI GECİKTİRİYOR:


Dağ yemişi ya da yabani yemiş dediğimiz böğürtlen, ahududu, yaban mersini, dağ çileği gibi meyvelerin zihin açtığı belirlendi. Özellikle pasta tarifi, tatlı ve keklerde kullandığımız bu meyvelerin tazesini tüketmeye özen göstermeliyiz. Bakın konuyla ilgili açıklama şöyle;



Boston’da Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 60 yaş üstü 100 kadın arasında yapılan bir deneyde, dağ yemişlerinden her öğünde yiyenlerin yaşlanma seyrinin yavaşladığı ve zihinlerinin açıldığına tanık olundu.

Dağ çileği, ahududu, frenk üzümü, yaban mersini ve böğürtlen gibi meyveler, renklerini de aldıkları güçlü antioksidan “Flavonoit”i içermeleri sayesinde yaşlandırıcı etkilerin gücünü kırarken, beyindeki bazı hücrelerin yenilenmesini sağlayarak zihni ve hafızayı canlı tutabiliyor.

Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 2251
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 44

Kullanıcı profilini gör http://moral.forumr.biz

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz