Yemek Sanatı Kısır Tarifi

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Yemek Sanatı Kısır Tarifi

Mesaj  Admin Bir Paz Nis. 21, 2013 2:12 pm

KISIR;
4 su bardağı ince Bulgur
2 yemek kaşığı Domates salçası
1 yemek kaşığı Biber salçası
2 tane taze sıkılmış Limon
2 yemek kaşığı Nar ekşisi
2 çay bardağı Zeytinyağ
4-5 su bardağı sıcak su
3 tane orta boy Soğan
1/2 demet Maydonoz
4 sap yeşil soğan
4-5 tane Sivribiber
3 tane Domates
Tuz,Karabiber,Nane (taze nanede konulabilir mevsiminde)
Yapılışı;
Bulgur ayıklanıp sudan geçirilir.salçalarda eklenip iyice yoğrulup 4-5 su bardağı sıcak su eklenip karıştırılıp 5 dakika üstü kapalı dinlendirilir.
Kuru soğanlar ince kıyılıp 1 çay bardağı zeytinyağda kavrulup bulgura
eklenir.Sırayla tuz. karabiber,kuru nane,limon suyu, nar ekşisi ve
zeytinyağ eklenir.
İnce kıyılmış maydonoz,sivri biber,yeşil soğan,domates eklenip göbek salata yaprakları veya taze haşlanmış asma yaprağı ile servis edilir.Yemeğe başlarken besmele çekmeyi,bitince Elhamdülillah demeyi unutmayınız.
Afiyet Olsun
KISIR;

avatar
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 2349
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 44

Kullanıcı profilini gör http://moral.forumr.biz

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz