ŞİFALI ÖNERİLER 6

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

ŞİFALI ÖNERİLER 6

Mesaj  Admin Bir Paz Şub. 15, 2009 12:34 pm

BEYAZ BALLIBABANIN FAYDALARI
Ballıbaba ailesinin 30 a yakın çeşiti bulunmaktadır. Beyaz ballıbaba da bu çeşitlerden bir tanesi. Ülkemizde daha çok, Trabzon civari, Bayburt (Kop Dağı), Erzurum, Bingöl dağları ve Rize’dir. Mayıs, Eylül ayları arasında beyaz renkli çiçekler açar. Çitler, koru kenarları ve rutubetli yerlerde, ekseriya ısırgan otları ile beraber yetişir.
Gövdeleri dört köseli, dik, tüylü ve içi boştur. Yaprakları saplı ve tüylüdür. Çiçekleri tüplü ve iki dudaklıdır. Üst dudak miğfer şeklinde, alt dudak üç lopludur.
FAYDALARI : Gut hastalığına iyi gelir. Ürik asit yüksekliğine faydalıdır. Beyaz akıntıda çok faydalıdır
OKALİPTÜSÜN FAYDALARI
Çoğunlukla, sıtma ağacı olarak bilinen oklaiptüsün, anavatanı, Avusturalyadır. Sarı,beyaz ve kırmızı renkte çiçekler açar. Yurdumuzda Güneydoğu Anadolu bölgesinde yetiştirilir. 160'dan fazla türü vardır. Fakat okaliptüsü %100 saf kullanmak ciddi sorunlara sebep olabilir. Su içinde veya önerilen diğer şekillerde kullanmak uygun olacaktır.

OKALİPTÜSÜN FAYDALARI :
* Öksürüğü keser, Göğsü yumuşatır.
* Solunum yolları hastalıklarında faydalıdır.
* Boğaz ve burun iltihaplarını giderir.
* Nezlede ve soğuk algınlığında faydalıdır.
* Yağı burun tıkanıklığını açar.
* Ateşi düşürür.
* Vücudu kuvvetlendirir.
* Bronşite ve diğer solunum yolları hastalıklarında faydalıdır.
* İdrar yollarını temizler.
* Astım ve Veremde faydalıdır.
* Sıtmayı engeller.
*Hemoroid memelerinden kaynaklanan şikayetlerde faydalıdır.

YUVARLAK YEŞİL MUCİZE, BEZELYENİN FAYDALARI
Bezelye, son yıllarda sıkça sofralarımıza gelen bir besin. Özellikle, büyüme çağındaki çocuklara sık sık bezelye yedirilmesi çok fayda sağlıyor. Bezelyenin faydalarını merak edenler için ;
* İçeriğinde bol miktarda albümin bulunuyor.

* Cildi güzelleştiriyor.
* Yağ miktarı çok az olduğğundan şişmanlatmıyor.
* Son derece besleyici.
* Kolesterolü düşürmye yardımcı oluyor.
* Fosfor (kemikler için faydalı), Demir ( kansızlık için faydalı) ve Lesetin (Karaciğer ve hafızaya faydalı) içeriyor.
* İyi bir protein kaynağı
BACAKLARDAKİ KIL DÖNMESİ İÇİN DOĞAL ÇÖZÜM
Bacaklarınızı temizledikten sonra, özellikle, tüylerin yeniden çıkma aşamasında, kılların düzgün çıkmaması sonucu bacaklarda, kötü ve pürüzlü bir görüntü meydana gelir. Ne yaprsanız yapın her tüy çıkma döneminde bu durum tekrarlanır durur. Peki ne yapmak gerekir ?

Öncelikle, her duş alışınızda, bacaklarınızı kese ile, keseleyerek, ölü derilerin atılmasını sağlamanız gerekir.
Daha sonrası için ise ; Limon suyunu ve susam yağını karıştırın.Bacaklarınıza sürün. Bu uygulamayı, haftada 1 kere yapın. Kısa sürede, bu sorununuza çare bulacaksınız.

ARPANIN FAYDALARI
Buğdaygiller ailesinin bir üyesi olan arpa özellikle, Protein, B1, B3, B6 vitaminleri ile demir, magnezyum, selenyum, potasyum, fosfor ve manganez içerir. Faydaları saymakla bitmeyen arpanın bazı bilinen faydalrı şulardır;
ARPANIN FAYDALARI :

* kronik kabızlık çekenlere faydalıdır.
* Bağırsakları yumuşatır ve sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar.
*İdrar söktürücü özelliği ile idrar yollarını ve idrar yollarındaki iltihapları temizler.
* Arpa ekmegi ve arpa çorbası şeker hastaları için çok faydalıdır.
* Dil iltihaplarına karşı da yararlıdır.
* Kemikleri güçlendirir.
* Böbrek taşlarını ve kumlarını dökmeye yardımcı olur.
* Tuzlu Arpa lapası, kireçlemelre ve eklem ağrılarına çok iyi gelir.
* Arpa, sirke ile kaynatıldığında, uyuz, egzama gibi kaşıntılı deri hastalıklarına sürülürse faydalı olur.
* Prostat büyümesini önler.
* Kansızlığı gidrie, vücuda kuvvet veriri.
* Baş ve boğaz ağrılarını dindirir.
BULGURUN FAYDALARI
Geçmiş zamandan günümüze kadar, değerünü ve sofralarımızdaki yerini koruyan bulgur, salında tam baştacı bir besin. Pirinçten çok daha faydalı olduğundan dolayı, mümkünse, pirinç yerine tüketilmesi gereken bir yiyecek. Son dönemlerde, avrupalılarında araştırmaya başladığı bulgur, tam bir sağlık hazinesi, desek yeri var. Bulgurun faydalarını kısaca sayacak olursak;

*Özellikle kuru baklagillerle pişirildiğinde, besin değeri artar.
* İçeriğinde, B grubu vitaminler, potasyum, demir ve fosfor bulunur.
*Hamilelikte bol bol yenilmesi, folik asit alımı açısından önemlidir. Çünkü, folik asit bebeğin sağlıklı gelişimi için çok önemlidir.
* Kan şeker düzeyinde çok fazla dalgalanmalara yol açmaz.
* Bağırsak ve kalp-damar sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır.
* Fakat hemen önemli bir hatırlatmada bulunalım. Potasyum içeriği yüksek olduğu için, böbrek hastalarında, kanda potasyum değerlerinin yüksek olduğu dönemlerde tüketilmesi uygun değildir. Mide şikayetlerini de artırabilir.

ALINTIDIR
http://bitkimarket.blogspot.com/2008/10/bulgurun-faydalari.html

Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 2255
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 44

Kullanıcı profilini gör http://moral.forumr.biz

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz