ANDIZ PEKMEZİ YARARLARI

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

ANDIZ PEKMEZİ YARARLARI

Mesaj  Admin Bir Salı Kas. 11, 2014 12:26 pm

Andız kozalağı, yüzde 40 civarında inulin, eterli uçucu yağ helenin, sabit yağ, triterpenler veacı maddeler içerir. Sade olarak yenilebildiği gibi tahinle karıştırılarak ta yenilebilir.
Kandaki şeker miktarını ayarlayan ve kansızlığa iyi gelen Andız pekmezi özellikle bronşit, öksürük,ağız yaraları, verem, böbrek iltihabı, sedef hastalığında, yatak ıslatan kişilerde,  sarılık, kaşıntı, egzama, mide bulantısı, akciğer, karaciğere faydalı insana kuvvet veren şifa kaynağı  bir pekmezdir.
Şeker hastalığı,kıl kurdu,mide ve bağırsak sancıları için sabahları susuz yarım çay bardağı, sulu bir çay bardağı andız pekmezi içilir. Hastalıkların devamınca içilmeye devam edilir.
Bronşit, solunum yollarını açma, ağızdaki mikroplara karşı ve soğuk algınlığına karşı palıza yapılarak ılık ılık yenilir. Vücudun yumşamasını sağladığı gibi öksürük varsa derhal etki ederek öksürüğe çare olur.
Yine pekmez veya palızası nişasta ve irmikle hamur yapılarak çıbanların üzerine sarılır. Yara ağzındaki eti ve pis kanları eritir. Yaradaki iltihabı içine çekerek iyileşmesini sağlar.
Kuş palazı olan çocuklara yedirilerek hastalığın hafif geçmesi sağlanır. Günde bekletilen pekmez vücuda direnç vermektedir.
Ardız Kozalağı ise kurt düşürmede, saç dökülmesinde çay gibi içilirse iyi bir   ilaçtır.
ANDIZ ÇAYININ YAPILIŞI VE FAYDALARI:

Akdeniz bölgesinin yüksek rakımlı bölgelerinde yetişen, ardıç olarak da bilinen ağacın kozalaklarından el değmeden öğütülerek imal edilen andız unu ile yapılan andız çayı ,pekmezdeki bütün faydaları içinde aynen barındırmaktadır.

-kandaki şeker miktarını ayarlar,

-kansızlığa iyi gelir,

-özellikle bronşit, öksürük ağız yaralarıverem ,böbrek iltihabı sedef hastalığı,alt ıslatma sorunları,sarılık,kaşıntı,egzema,mide bulantısı akciğer ve karaciğere faydalı ,insana kuvvet veren bir şifa kaynağıdır.

andız çayı ayrıca;kurt düşürmede vesaç dökülmesine karşı da faydalı bir çaydırç

yapılışı:

1 çay bardağı sıcak suya 1 çay kaşığı andız unu koyup karıştırın ve için. ayrıca bal ile de karıştırıp tüketebilirsiniz.


Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 2334
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 44

Kullanıcı profilini gör http://moral.forumr.biz

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz