Türkçe Deneme Sınavı 3.sınıf

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Geri: Türkçe Deneme Sınavı 3.sınıf

Mesaj  Admin Bir Paz Nis. 26, 2015 9:45 am

1.4 yüzlük 8 birlik ile 2 yüzlük 6 onluğun toplamı kaçtır?
A) 308
B) 668
C) 740
2-3 onluk 2 yüzlük 7 birlikten oluşan sayı ile iki basamaklı en büyük sayının toplamı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 336
B) 326
C) 272

3- 385 + 257 < ………. ifadesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi yazılabilir?
A) 640
B) 642
C) 644

4- Bir otoparkta 87 otomobil, otomobillerden 29 fazla otobüs ve otobüslerden 12 eksik de kamyon vardır. Otoparkta toplam kaç tane araç vardır?
A) 194
B) 226
C) 307

5- Berna kitabını her gün 5 sayfa artırarak okuyor. Birinci gün 42 sayfa okuduğuna göre 5 günde toplam kaç sayfa okur?
A) 260
B) 250
C) 240
6- Ayla, Eliften 12 yaş büyüktür. Elif de Özkan’dan 9 yaş büyüktür. Özkan’ın yaşı bir basamaklı en büyük doğal sayıdır. Buna göre üçünün yaşları toplamı kaçtır?
A) 47
B) 57
C) 67

7- Ceren, Deren ve Baran’ın 3 yıl önceki yaşlarının toplamı 33’tür. Üç arkadaşın 4 yıl sonra yaşları toplamı kaç olur?
A) 37
B) 40
C) 54
8- Bir çiçekçi 24 karanfil, 32 gül, 19 laleden oluşan bir çiçek demeti hazırlıyor. Bu demetteki çiçekler toplam kaç onluktan oluşmuştur?
A) 5
B) 6
C) 7

9- Bir gemide 121 erkek, erkeklerden 29 fazla kadın ve 37 çocuk yolcu vardır. Bu gemideki toplam yolcu sayısı kaçtır?
A) 308
B) 217
C) 177
10-Bir toplama işleminde; birinci toplanan 150artırılır, ikinci toplanan 84 azaltılırsa bu toplama işleminin sonucu nasıl değişir?
A) 234 artar
B) 66 artar
C) 66 azalır
10-İki basamaklı en küçük tek sayı ile üç basamaklı en büyük çift sayının toplamı kaçtır?
A)1008 B)1009 C)1010 D)1011
ROMA RAKAMLARI

1. Aşağıdakilerden hangisi 1 rakamının Romen rakamları ile yazılışıdır?
A) V
B) III
C) I

2. Aşağıdakilerden hangisi 5 rakamının Romen rakamları ile yazılışıdır?
A) V
B) II
C) III

3. Aşağıdakilerden hangisi 6 rakamının Romen rakamları ile yazılışıdır?
A) VI
B) VII
C) IV

4. Aşağıdakilerden hangisi 8 rakamının Romen rakamları ile yazılışıdır?
A) VII
B) VIII
C) IIX

5. Aşağıdakilerden hangisi 10 rakamının Romen rakamları ile yazılışıdır?
A) V
B) VIIIII
C) X

6. “VII” Romen rakamının okunuşu aşağıdakilerden hangisidir?
A) 7
B) 8
C) 6

7. “XII” Romen rakamının okunuşu aşağıdakilerden hangisidir?
A) 11
B) 12
C) 13

8. “IX” Romen rakamının okunuşu aşağıdakilerden hangisidir?
A) 11
B) 10
C) 9

9. “XV” Romen rakamının okunuşu aşağıdakilerden hangisidir?
A) 15
B) 17
C) 25

10. “XVII” Romen rakamının okunuşu aşağıdakilerden hangisidir?
A) 19
B) 18
C) 17

11. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
A) 11=XI
B) 14=XIV
C) 15=VX

12. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
A) 13=VII
B) 17=XVII
C) 18=XVIII

13. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
A) 10= IX
B) 14=XIV
C) 11=XI

14. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
A) 19= XIX
B) 20=XX
C) 25=XVX

15. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
A) 23= XXIII
B) 27=XVII
C) 28= XXVIII

16. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
A) XXX= 30
B) XIX= 19
C) XXV= 15

17. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
A) XVI= 16
B) XIV= 14
C) XXVII= 35

18. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
A) XXIX= 31
B) XXIV=24
C) XXVII=27

19. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
A) II – IV – VI – VIII = 2-4-6-8
B) I – III – V – VII – IX =1-3-5-7-9
C) V – X – XV =5-10-25

20. Aşağıdaki sıralamalardan hangisi yanlıştır?
A) VIII<IX<XII<XV
B) XX>XIV>XIII>X
C) XX<XIX<XIV<XXV<XXX





Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 2294
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 44

Kullanıcı profilini gör http://moral.forumr.biz

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Matematik Deneme Sınavı

Mesaj  Admin Bir Paz Nis. 26, 2015 9:21 am

1-133-a-119-112-b-98-91 sayı dizisinde a yerine yazılacak sayı b    yerine yazılacak sayıdan kaç fazladır?
A)21          
B105        
C) 126                        


2-A{elma,kitap,kalem,dolap}A kümesi aşağıdakilerden hangisine denktir?
a)Yıllın ayları kümesine
b)Haftanın günleri kümesine
c)Yıllın mevsimleri kümesine


3-İki sayının toplamı 47’dir. Büyük sayı küçük sayıdan 13 fazladır.büyük sayı kaçtır?
a)30            
b) 42            
c)32


4)2,3,4 ve 7 rakamlarıyla her rakamı bir kez kullanarak üç basamaklı  kaç farklı sayı yazabiliriz?
a) 18          
b)24              
c)30


5)Bir bölme işleminde  bölünen ile bölenin toplamı 55’dir. Bölüm 5 kalan 7 ise bölen kaçtır?
a)5              
b)8              
c)10


6)Yaşları toplamı  30 olan iki kardeşten  büyüğü 18  yaşındadır. 5 yıl önce küçük kardeş kaç yaşındaydı?
a)10          
b)8              
c)7


7)Oya 2  defter alırsa  250.000  lirası  artıyor. 3 defter alırsa 40.000 lira borçlanıyor.Oya’nın   kaç lirası
var?
a)540.000    
b)830.000    
c)620.000


8)Saatteki hızları 60 ve 80 km  olan iki araba  aynı yerden aynı anda  zıt  yönde  hareket  ediyorlar.
2 saat sonra aralarındaki  uzaklık kaç km  olur?
a)280          
b)400            
c)580


9) Bir işçi günde 8 saat çalışarak  bir işi 3 günde bitiriyor.4 işçi günde 3 saat  çalışarak  aynı işi  kaç günde  bitirir?
a)3              
b)2              
c)5




10)Çevresinin uzunluğu 2 katı  104 cm olan karenin  bir kenarının uzunluğu  kaç cm’dir?
a) 15    
b)20      
c)13

11. 75 tane kalemin 3  ini kardeşime verdim. Bana kaç kalem kaldı?5
   A)30      
B) 15    
C)45        

12.Toplama işlemlerden hangisi yanlıştır?
  A)  418 + 433 = 851        
B)  397 + 269 = 666
 C)  248 + 327 = 565      

13.2 m =......... kaç cm eder?
A)200cm      
B)10 cm      
C)20cm    

14.Kemal  9 yaşında. Dedesinin yaşı Kemal'in yaşının  8 katıdır. Dedesi kaç yaşında?
  A) 17        
B) 72      
C)68          

15.Ali bir günde 19 problem çözüyor. 8 günde kaç problem çözer?
 A) 27    
B) 152      
C)155      

16.Bir çıkarma işleminde çıkan 78, fark 47, eksilen kaçtır?
A)  31  
B)126    
C)125    

17.Çözümlenişi :100+100+100+10+10+10+1+1+1 olan sayı hangisidir?
A)330      
B)333        
C)303          

18.  4 deste kalemin 3 düzinesini kullandım. Geriye kaç kalemim kaldı?

a- 4          
b- 8          
c- 6        




19.Bir fıçıda 294 litre zeytinyağı vardır.Bu fıçıya 24 çeyrek litre daha zeytinyağı konulunca fıçı doluyor.Bu fıçı kaç litreliktir?
a-)  302                      
b-) 300                  
c-)  306



20."on dokuz" sayısının Romen rakamıyla doğru yazılmış şekli aşağıdakilerden hangisidir?
a-)XIIIIV      
b-)  XVIIII    
c-) XIX                              




1-A 2-C 3-A 4-B 5-B 6-C 7-B 8-A 9-B 10-C

1-A 2-C 3-A 4-B 5-B 6-C 7-B 8-A 9-B 10-C





1.  A) B) C) D)
2.  A) B) C) D)
3.  A) B) C) D)
4.  A) B) C) D)
5.  A) B) C) D)
6.  A) B) C) D)
7.  A) B) C) D)
8.  A) B) C) D)
9.  A) B) C) D)
10.A) B) C) D)
11.A) B) C) D)
12.A) B) C) D)
13.A) B) C) D)
14.A) B) C) D)
15.A) B) C) D)
16.A) B) C) D)
17.A) B) C) D)
18.A) B) C) D)
19.A) B) C) D)
20.A) B) C) D)    


En son Admin tarafından Salı Nis. 28, 2015 10:55 am tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi

Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 2294
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 44

Kullanıcı profilini gör http://moral.forumr.biz

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Türkçe Deneme Sınavı 3.sınıf

Mesaj  Admin Bir Paz Nis. 26, 2015 7:29 am

1. “Hikaye” sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Öykü B) Armağan C) Roman D) Masal
2. “Tartışma” sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kavga B) Şamata
C) Münakaşa D) Gürültü
3. “Vakit” sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Öğleyin B) Zaman
C) Saat D) Nakit
4. “Akraba ” sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Amca B) hısım
C) Komşu D) Hala
5. “Eksik” sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Tamam B) Yarım
C) Noksan D) Bütün
6. “Aciz” sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Zayıf B) Kuvvetli
C) Güçlü D) Zavallı
7. “İstek” sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Emel B) Amaç
C) İştahlı D) Hassas
8. “Kâfi” sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Yetersiz B) Kafir
C) Yeterli D) Keyifli
9. “Mükafat” sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Hediye B) Armağan
C) Hatıra D) Ödül
10. “Irak” sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Uzak B) Yakın
C) Belirsiz D) Ortada
11. “Hayat” sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ders B) Ev
C) Yaşam D) Dünya
12. “Hatıra” sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Hediye B) Anı
C) Arkadaşlık D) Fotoğraf
13. “İmtihan” sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Deneme B) Yazılı
C) Test D) Sınav
14. “Havadis” sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Haber B) Röportaj
C) Mülakat D) Sohbet
15. “Mesken” sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ahşap B) Kagir
C) Karkas D) Konut
15. “Mesken” sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ahşap B) Kagir
C) Karkas D) Konut
16. “ikametgah” sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Adres B) Konut
C) Okul D) Muhtar
17. “Muallim” sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Mühendis B) Okul
C) Öğretmen D) Doktor
18. “Subay” sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Komutan B) Er
C) Albay D) Zabit
19. “Sebep” sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sonuç B) Netice
C) Neden D) Başlangıç
20. “Şekil” sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Resim B) Boya
C) Biçim D) Düzen
21. “Kanun” sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Yönetmelik B) Yasa
C) Kural D) Polis
22. “Talebe” sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Öğrenci B) Asker
C) Öğretmen D) Tabip
23. “Güz” sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kış B) Sonbahar
C) Eylül D) Rüzgar
24. “Siyah” sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Matem B) Yaş
C) Üzüntü D) Kara
25. “Vatan” sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Vatandaş B) Yurt
C) Millet D) Ulus



Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 2294
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 44

Kullanıcı profilini gör http://moral.forumr.biz

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: Türkçe Deneme Sınavı 3.sınıf

Mesaj  Sponsored content Bugün 12:52 pm


Sponsored content


Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz