RAMAZANŞERBETİ HAZIRLANIŞI

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

RAMAZANŞERBETİ HAZIRLANIŞI

Mesaj  Admin Bir C.tesi Haz. 27, 2015 11:07 am

Ramazan Şerbeti Malzemeler
•2 yemek kaşığı (30 gr) Hibiskus (Kan şekerinin ve yüksek tansiyonun dengelenmesinde; iyi huylu kolesterolünyükseltilmesinde yardımcıdır. Ayrıca zengin magnezyumdan ve de malik asitten dolayı güçlü bir laksatiftir. Bağırsaklarda oluşan gazın alınmasında etkilidir. Şişkinlik şikâyeti çekenlerin yardımcısıdır.)
•1 yemek kaşığı (15 gr) Kuşburnu (Ciddi bir C vitamini deposu olan kuşburnu; vücuda rahatlık vererek kanı
temizler)
•5-6 adet Karanfil (Antiseptiktir, bağırsaklarda oluşan gazın alınmasında etkilidir, bedeni ve zihni yorgunluğu
giderir; iştah açar, hazmı kolaylaştırır)
•1 orta boy (200 gr) elma (Böbrekleri temizler; kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürür, kan şekerini kontrol
altında tutar)
•1 adet çubuk tarçın (Ferahlık verir, iştah açar; el ve ayaklardaki titremeleri ve damar tıkanıklığını önler; Mide
rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına iyi gelir.)
•1 tutam (5 gr) kök zencefil (Hazımsızlık gidermede kullanılır)
•2 yemek kaşığı (30 gr) demir hindi (Kabızlığı gidererek bağırsakları temizler; vücudu rahatlatır, susuzluğu
giderir ve serinlik verir.)
•5 lt su
•500 gr toz şeker

Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 2248
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 44

Kullanıcı profilini gör http://moral.forumr.biz

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz