KAPARİ (GEBERE) BİTKİSİ YARARLARI VE ZARARLARI

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

KAPARİ (GEBERE) BİTKİSİ YARARLARI VE ZARARLARI

Mesaj  Admin Bir Perş. Ekim 06, 2016 9:39 pm

Son günlerde adını sıkça duyduğumuz kapari (diğer adı: gebre otu) bitkisinin faydaları ve kapari bitkisi ile yapılan çayın yararlarından yazımızda bahsedilmektedir. Siz de faydalarını öğrenince, en kısa zamanda mutfağınızda yer vereceksiniz…
Kapari Nedir? Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerde yetişen kapari bitkisi bir diğer adıyla gebre otu içerisinde bulunan potasyum, kalsiyum ve fosfor bakımından bir çok faydası olan bir bitkidir. Ayrıca bu bitkinin tomurcuklarında A vitamini ve protein oldukça zengin miktarda bulunmaktadır.

Yalnızca hastalıkların tedavisinde ve önlenmesinde değil bu şifalı bitki; gıda, kozmetik ve ilaç sanayisinde de kullanılmaktadır. Ayrıca turşu, salata ve garnitür olarak da tüketilmektedir.

Kapari – Gebre Otu Bitkisinin ve Çayının Faydaları Nelerdir?
Ağrı kesici özelliği vardır.
Sindirim sistemini düzenleyerek kabızlık giderici etkisi vardır.
Felç olma riskini azaltmaktadır.
Romatizmal rahatsızlıklarda tedavi edici etkisi vardır.
Mide rahatsızlıklarında ve ülser hastalığında tedavi edicidir.
Tümör oluşumunu engelleme özelliği vardır.
Kalça rahatsızlıklarında tedavi edicidir.
Hemoroid rahatsızlığının tedavisinde önerilmektedir.
Karaciğer dostu bir bitkidir.
Cinsel performans artırıcı bit bitkidir.
MS hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır.
Adetlerin düzenli olmasında etkilidir.
Balgam söktürücü etkisi vardır.
Gut hastalığının tedavisinden kullanılmaktadır.
İskorbit hastalığı olanlara iyi gelmektedir.
Kaparinin idrar söktürücü etkisi vardır.
Kaparinin Zararları Nelerdir?
Faydaları yukarıda da saydığımız gibi oldukça fazladır. Fakat her besin gibi gereğinden fazla kullanıldığında zararlı bir besin haline gelmektedir. Aşırı tüketiminde zehirleyici etkisi vardır. Ayrıca işlenmiş ve tablet şeklinde satılanları tüketilmelidir. Kaparinin toplandıktan sonra hemen tüketilmesi zehirleyici etki gösterebilir. Toplandıktan sonra kurutularak zehri alınmalıdır.

-------- Sponsorlu İçerik --------
Nasıl Yenir, Nasıl Kullanılır?
Kapari turşusu oldukça lezzetli bir turşudur. Turşu olarak tüketileceği gibi salatalarda ve balık yemeklerinde de oldukça lezzet verici bir bitkidir. Pizza üstünde de kullanılabilir.

MS Hastalığını Tedavi Ediyor…
Araştırmalara göre MS hastalığının tedavisinde oldukça faydalı bir bitkidir. Bu hastalığa yakalanan kişilerin sabah ve akşam 2 öğün aç karnına olmak üzere gün aşırı küçük bir kavanoz tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Dilerseniz zeytinyağı ve limon ekleyerek de tüketebilirsiniz.

Kapari Çayı Nasıl Yapılır?
Öncelikle 6 bardak sıcak suyun içerisine 1 çay kaşığı kapari çayı ilave ediniz. Ardından 5 dakika kadar demlemeye bırakınız. Şeker ilave etmeden tüketmenizi tavsiye ederiz. Bu çayı sabah, öğle ve akşam 3 öğün yemekten önce aç karnına tüketmenizi tavsiye ederiz. Çayını aktarlardan veya internet üzerinde güvenilir sitelerden satın alarak kullanabilirsiniz.

Çayının Faydaları?

Kapari çayı sakinleştirici etkisi olan bir çaydır. Ayrıca ağrı kesici ve antioksidan özelliği vardır. Kan temizleyici özelliği sayesinde MS hastalığının tedavisinde oldukça fazla ve etkin olarak kullanılmaktadır.

Kaynak: Capers nutrition facts

Yasal Uyarı: Uyarı: Bu sayfada yer alan bilgilerin hiç biri doktor önerisi niteliğinde bilgi değildir ve hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik tanı, teşhis ve tedavi gibi amaçlar için olarak kullanılmamalıdır.




Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 2251
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 44

Kullanıcı profilini gör http://moral.forumr.biz

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz