Papatyanın Faydaları,MEYAN KÖKÜ,KIRMIZI BİBER,ADAÇAYI

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Papatyanın Faydaları,MEYAN KÖKÜ,KIRMIZI BİBER,ADAÇAYI

Mesaj  Admin Bir Salı Mart 10, 2009 8:35 pm

Papatyanın Faydaları
, Şifalı Bitkiler, Bitkilerin Faydası
Kategori: Papatyanin Faydalari

Ülkemizde adi papatya, babunç, tıbbi papatya yada sadece papatya adlarıyla bilinir. Papatya; genelde balçıklı topraklarda, orman çayırlıklarında, eğimli topraklarda, tahıl, mısır, patates ve şalgam yetişir.

Gitgide yaygınlaşan yapay gübre ve kimyasal ilaçların kullanımı yüzünden, çok değerli papatyamızın yaşama alanları her geçen gün biraz daha daralmaktadır. Fakat, kar yağışlı kışlardan ve yağmurlu ilkbaharlardan sonra alışılmıştan daha fazla yetişir. Yabani papatya ile arasındaki fark, sarı çiçek tabanının içinin oyuk ve kokusunun daha etkili ve hoş oluşudur.

Çiçekler sapsız olarak, mayıstan ağustosa kadar, öğlen güneşinde toplanmalıdır.

Uykusuzluk, ateş, ağrı, kramp ve gaz şikayetlerine karşı etkili olan papatyanın faydaları saymakla bitmiyor.

Yapılan bir araştırmaya göre araştırmaya göre; papatya çiçeği, uykusuzluk,ateş, kramp ve gaz şikayetlerinde etkili bir bitki olmasının yanında, kozmetik ürün olarak da kullanılıyor. Papatya suyuyla yıkanan cilt diriliğini korurken saçlar da parlaklık kazanıyor. Papatya çiçeği, gaz birikimine, ishale, mide rahatsızlıklarına, uykusuzluğa, adet düzensizliklerine ve yüksek ateşe karşı etkili oluyor. Sakinleştirici olarak da kullanılan papatya, iltihaplanmalarda, antibiyotik tedavisinde destek amaçlı da kullanılıyor. Papatyayı çeşitli şikayetler için şu şekilde kullanmak gerekiyor: "Göz, göz kapağı iltihaplarında, kaşıntılı ve akıntılı deri döküntülerinde dıştan kompres ve yıkama yoluyla kullanılabilir. Diş ağrısında gargara yapılır. Ağır hastalıklardan sonra papatya banyoları hastanın toparlanmasına yardımcı olur. Papatya buğusu, nezle ve sinuzit gibi rahatsızlarda kullanılır. Nedeni bilinen kronik ağrılarda (sinir ağrıları, romatizma) papatya yağı ile masaj yapılabilir".

1-Ülser, gastrit durumunda: Papatya kantaronla beraber kaynatılıp balla

tatlandırılıp içilmeye devam edilirse faydalı olacaktır.

2-Baş ağrısı durumunda: Papatya kaynatılıp suyuyla baş yıkanırsa ya da papatya kataron,

lavanta ile kaynatılıp içilmeye devam edilirse baş ağrısını geçirir.

3-Papatya rezene ile kaynatılıp balla tatlandırılarak içilirse hazmı kolaylaştırıcı etki yapar.

4-Papatya kantaronla kaynatılıp içilmeye devam edilirse kalın bağırsak iltihabı için faydalıdır.

5-Saçları besler ve kuvvetlendirir.Papatyayı (maydonozla daha iyi olur) kaynatıp o suyla başyıkanırsa saçları besler.

6-Gaz şişkinlikleri için: Papatya kaynatılıp içilirse gaz söktürücüdür.

7-Karın ağrısında papatya, nane, rezene, ıhlamur beraber kaynatılıp içilirse faydalı olur.

8-Papatya kaynatılıp balla tatlandırılırsa ve içilmeye devam edilirse vücuda kuvvet verir.

9-Adet söktürür:Papatya biberiye ile beraber kaynatılıp içilse adet söktürür.

10-Papatya kaynatılıp gargara yapılırsa ve içilirse bademcik ve diş iltihabını önleyici etkisi vardır.

11- Papatya nane ile beraber zeytinyağına konur güneşte 1 ay bekletilir

bu yağla romatizmalı yerlere masaj yapılır.Papatya, kekik, nane, ıhlamurla

beraber kaynatılıp içilmeye de devam edilirse romatizma için faydalıdır.

12-Az işiten kulağı açar:Papatya zeytinyağına konulup 1 ay güneşte bekletilir, temizliğe

dikkat ederek iltihaplı ve sonradan olma kulak sağırlığına damlatılırsa çok faydalıdır.

13-Tıkanık damarları açar:Papatya kaynatılıp içilmeye devam edilir.

14- Uykusuzluk:Papatya oğul otuyla beraber kaynatılıp içilmeye devam edilir.

15-Göz iltihabı:Kaynatılıp pansuman yapılır.


Ada Çayının yararları, Ada çayı Hakkında, Şifalı Bitkiler
Kategori: Ada Cayinin Yararlari- Sifali Bitkiler- Meyvelerin Faydalari- Bitkilerin Faydalari

ADAÇAYI

Mide ve bağırsak gazlarını giderir.

Mide bulantısını keser.

Hazım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.

Göğsü yumuşatır.

Astım hastaları için yararlıdır.

Bu uyarıcı bitki kan dolaşımını hızlandırır.

Hücre yenilenmesini ve cildin elastikiyetinin artmasını sağlar.

Bu bitkiyle sivilcelerinizden de kurtulabilirsiniz.




Mucizevi Besin Ananasın Faydası, Tropik Meyve Ananasın Faydaları
Kategori: Ananasin Faydalari - Ananasin Faydasi

Ananas sıcak ülkelerde yetişen bitki ve onun meyvesi. Anayurdu Güney Amerika'dır. Meyvesi iri, güzel kokulu ve lezzetlidir, üstünde bir demet yaprak vardır. 1555'te Jean de Lery tarafından Brezilya'da bulundu, oradan İngiltere'ye götürüldü, sonra Fransa'da yetiştirildi.

Bu tropik meyve hücre kaybını engeller, enerji üretimine yardımcı olur. Deneysel çalışmalarda kanser önleyici etkilerine rastlanmıştır. Klinik çalışmalarında ise şişkinliğin ve ödemin görüldüğü sinüzit, boğaz ağrısı, kireçlenme ve gut gibi iltihabi durumlarda iltihap önleyici etki göstererek şişkinliğin azalmasına yardımcı olabileceği saptanmıştır.

Ananasın tek başına öğün aralarında sap kısmının ve gövdesinin tüketilmesiyle bromelin enziminin iltihap ve ödem önleyici etkisi maksimum düzeyde artırılabilir. Bağışıklık sisteminin destekçisi Ananas biyoyararlılığı yüksek olan C vitaminini içerir. C vitamini antioksidan özelliğiyle vücutta hasar oluşturan serbest radikallerin etkisini azaltmakta ve hücre kaybını önleyebilmektedir. Yüksek düzeyde serbest radikal damar hasarına neden olup hasarı ilerletmekte, astım ataklarını sıklaştırmakta, kolon hücrelerine zarar verip kolon kanseri riskini artırmakta, eklem ağrılarının görüldüğü hastalıklara neden olabilmektedir.

Ananas manganezin yanı sıra iyi derecede B1 vitamini içerir. B1 vitamini enzimatik reaksiyonlarda tamamlayıcı ve enerji üretiminde yardımcıdır.

Ananasın üremesini sağlayan yani polenlerini taşıyan Sinekkuşu'dur. Bu meyvenin çoğalması için çok önemli birşeydir; ve daha verimli olmasını sağlar.


Şifalı Bitkiler, Bitkilerin Faydaları, Meyvelerin Faydaları, Sebzelerin Faydaları

Meyankökünün Faydaları, Şifalı Bitkiler, Meyvelerin Faydaları, Bitkilerin Faydaları
Kategori: Meyankokunun Faydalari- Sifali Bitkiler- Meyvelerin Faydalari- Bitkilerin Faydalari

MEYANKÖKÜ

Diyabetli yaşlılarda hafızada canlanma,

Grip, nezle, anjin ve nefes darlığı,
Öksürüğe,

Yüksek tansiyon düşürür.
Göğüs yolları hastalıklarında,
Ateş düşürür.
Solunum yollarında mukozayı korur.
Bedeni güçlendirici tonik gibidir.
Mide yanmaları, gastrit, mide ülserinide iyileştirici etkiler yapar.Karın ağrılarını geçirir.

Kırmızı Biber,Şifalı Bitkiler, Meyvelerin Faydaları, Bitkilerin Faydaları
Kategori: Kirmizi Biber-Sifali Bitkiler- Meyvelerin Faydalari- Bitkilerin Faydalari
Bulaşıcı hastalıklara karşı etkili. Vücudun özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı olan direncini artırıyor. Portakaldan daha fazla miktarda C vitamini içeren bu sebze, aynı zamanda içerdiği beta karotin ile bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor.

100 gram kuru kırmızı biberin 318 kalori enerji verdiğini, 148 miligram kalsiyum, 76 miligram C vitamini (taze biberde 340 miligram), 8,1 gram su, 2 bin 14 miligram potasyum, 41 bin 610 IU A vitamini, 12 gram protein, 293 miligram fosfor, 15 miligram B3 vitamini, 17,3 gram yağ, 152 miligram magnezyum, 2 miligram B2 vitamini, 56,6 gram karbonhidrat, 30 miligram sodyum, 1 miligram B1 vitamini, 24,9 gram lif, 8 miligram demir yanında acılık ve renk maddesi gibi organik bileşikler içerdiğini vurguladı.

Beslenmede çok büyük öneme sahip kırmızı biberin, bir o kadar da insan sağlığında aranılan bir materyal olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Tuncer, şöyle devam etti: ''Kırmızı biber mide suyu ve tükürük oluşumunu artırır, sindirimi kolaylaştırır, romatizma, mafsal ve diş ağrılarını azaltır, krampları giderir, kolera ve gut hastalıkları başta olmak üzere bir çok hastalığa iyi gelir. Kanser riskini azaltır ve kanser tedavisinde kullanılır. Terlemeyi artırır, serinlik verir (sıcak iklimlerde kullanılmasının nedenlerinden birisi budur), öksürük ve boğaz ağrılarını gidermede (gargara olarak) kullanılır, sinir hastalıkları için doğal yatıştırıcıdır, vücuttaki aşırı yağ ve kolesterol birikiminin önlenmesini sağlar.

Antibakteriyel etkisi ile hastalıkların önlenmesinde de etkili olan kırmızı biber ülkemizde ağırlıklı olarak Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa olmak üzere Güney ve Güneydoğu illerinde fazlaca tüketilir. Bu bölgenin kırmızı biberleri acı tiplerdir. Kırmızı biber kuzeyde ise en çok Bursa ve Bilecik'te üretilmektedir. Bu biberler ise genellikle tatlıdır.''

ALINTIDIR:http://sifalibitkilerimiz.blogcu.com/Kirmizi+Biber-Sifali+Bitkiler-+Meyvelerin+Faydalari-+Bitkilerin+Faydalari/

Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 2249
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 44

Kullanıcı profilini gör http://moral.forumr.biz

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz