KALP İÇİN FAYDALI BİTKİLER

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

KALP İÇİN FAYDALI BİTKİLER

Mesaj  Admin Bir Paz Nis. 26, 2009 5:43 pm

Kalbi kuvvetlendiren gıdalarKalsiyum ve magnezyum ihtiva eden kaplıca sularını içmek kalp hastalarına faydalıdır. Çünkü, bu tür sulan içenlerin bağırsaklarında sabunlaşma olup, bağırsaklardan yağ emilmesi azalmakta ve kalp hastalığını önlemektedir. Yapılan araştırmalar bu tür sulan içenlerde kalp krizinden ölenlerin oranının %25 ve daha az olduğunu ortaya çıkarmıştır. Kaplıca suyu olmayan yerlerde, Kalsiyum ve magnezyum tabletleri suda eritilip içirir. Az yağlı, tuzsuz beyaz peynir yemek, kalp için faydalıdır. Kalsiyum ihtiva eden üzüm, elma yemek, magnezyum içeren incir yemek kalp için faydalıdır. Yunanistan'da yapılan bir araştırmada öğlen uykusunun (Kaylulenin), kalp krizi riskini %30 azalttığı gözlenmiştir. Limon, portakal, nar, turunç, greyfurt yemek kalbe faydalıdır. Reyhan, amber, gül esansları koklamak kalbe faydalıdır. 2/3 oğul otu, 1/3 karabaş otu karışımı çayı kalbe, faydalıdır. Az yağlı inek sütü içmek kalbe kuvvet verir, unutkanlığı giderir. Alıç yemek, marmelatım yemek kalbe kuvvet verir. Kalp hastalan sünnet üzere mideyi doldurmamalıdır. Fazla yemek yerlerse kalp midenin üzerinde olduğu için, kalp sıkışması olur.
KALP DAMAR TIKANIKLIĞI:2/3 oğul otu, 1/3 karabaş otu,kabuklanyla beraber limon doğranır, ıhlamur gibi kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak günde 3 su bardağı içilmeye devam edilir. Yarım çay bardağı halis zeytinyağına 1 limon sıkılıp günde 3 kere içmeye devam edilir. Deve dikeni ya da diğer diken cinsleri, sinameki ile beraber kaynatılıp balla February 5, 2008 addesindeki sarımsak şurubu içilir.
KALP (valfi) KAPAK ÇIĞIRAHATSIZIĞI;2/3 oğul otu, 1/3 karabaş otu karışımı ıhlamur gibi kaynatılıp balla tatlandrnlarak normal soğuk günde 3-5 su bardağı içilmeye devam edilir. Stresi yok eden kıymetli bir çaydır. Kalbe fayda veren en iyi bitkisel çaydır. Alıç meyvesi yenmeye devam edilir. Alıç yaprağı ve çiçekleri kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
Ayva yenmeye devam edilir. Sarımsak yenmeye devam edilir. Tarçın kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

KALP TİTREMESİ , ÇARPINTI
2/3 oğul otu, 1/3 karabaş otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. Biberiye kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. Kedi otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. Yavşan otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
KALP ROMATİZMASIÜşütmeden kaynaklanır, kalpte sızı ve ağrı olur. • Oğul otu, kekik karışımı kaynatılıp balla tatlandırılarak günde 3 su bardağı sıcak olarak içilmeye devam edilir. Çörekotu, misvak, kekik, sinameki karışımı kaynatılıp balla tatlandırılarak günde 3 su bardağı içilmeye devam edilir. Karanfil, oğul otu karışımı kaynatılıp içilmeye devam edilir.
TANSİYON
Kalbin atar damarlara pompaladığı kanın basıncına tansiyon denir. Kalp akciğerlerden temiz okijenle temizlenmiş olarak gelen kanı yüksek basınçla atardamarlara sevkeder. Kalbin bu pompalama esanasında yaptığı basınç 120 mm. civa basıncına eşittir. Buna büyük tansiyon denir. Kalp gevşeyince bu basınç 80'e düşer. Buna da küçük tansiyon denilir. Tansiyon rahatsızlıkları hipertansiyon (yüksek tansiyon) ve Hipotansiyon (düşük tansiyon) sek­ inde isimlendirilir. Düşük tansiyon genellikle kadınların adet günlerinde olur. Fazla limon yiyenin kanı incelenenlerde, delibal yiyenlerde de görünür. Güneş çarpması da tansiyonu düşürür. Hiper tansiyon; damarlardaki kan miktarının artması, damar civarına basınç uygulanması ve danar direncinin artarak elastikiyetinin azalması ile ortaya çıkar. Hiper tansiyonun bir sebebi de böbrek rahatsızlıklarıdır. ikinci sebebi, pisikolojiktir, yani stresdir. Üçüncü sebebi ise damara basınç uygulanmasıdır.
Belirtileri: Baş dönmesi, sersemlik, sendeleme, ense ağrısı, yorgunluk, burun kanaması, sinirlilik, sanki kafada bir ton yük taşıyormuş gibi basınç.
Bitkilerle TedaviTansiyonun en iyi ilacı incir yemektir. Düşüğü çıkarır, yükseği indirir. Yani dengeler. Hergün düzenli olarak 200 gr. incir yenmelidir. Düşük tansiyonu tuzlu ayran içmek düzene sokar Potasyum içeren incir, üzüm,kavun, karpuz tansiyona faydalıdır. Tansiyonu regüle eder. Mümkünse zeytin ağacında yetişen 2/3 ökse otu, 1/3 zeytin yaprağı ve kekik karışımı kaynatılıp balla tatlandırılarak günde 3 su bardağı içilmeye devam edilir. Sarımsak yenmeye devam edilir. Sarımsak şurubu ve sarımsak hapı yutulur. Limonata içilir, limon yenmeye devam edilir. Kanın akışkanlığı arttırılır. Kolesterolü arttıran gıdalardan uzak durulur, kolesterol, tansiyonu da etkiler. Civan perçemi, az pelin otu karışımı içilmeye deyam edilir. Turunç, greyfurt tansiyonu düşürür. Eğer böbreğiniz rahatsız ise böbreğinizin rahatsızlığını tedavi edin. Böbrek tedavi olmazsa tansiyonunuz düşse bile tekrar çıkar. (Böbrek hastalıklarına bak) Eğer tansiyonunuzun stresle ilişkisi varsa, yani sinirli birisi iseniz.2/3 oğul otu, 1/3 karabaş otu karışımı kaynatılıp balla tatlandırılarak günde 3 su bardağı içiniz. Eğer midenizde safra birikintisi varsa, midenizi komple yıkatın, göreceksiniz çok rahat edecek­siniz. Kan aldırmak ve Hacamat yaptırmak tansiyon için faydalıdır.

http://sites.google.com/site/heromoral/Home

Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 2335
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 44

Kullanıcı profilini gör http://moral.forumr.biz

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz