Hangi Ürünlerde Domuz Eti Var

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Hangi Ürünlerde Domuz Eti Var

Mesaj  Admin Bir Perş. Mayıs 07, 2009 4:14 pm

Sadece oteller olsa şükredeceğiz arkadaşlar her yerde hepimize yediriyorlar bilerek yada bilmeyerek aşağıdaki alıntı yazıyı okuyun
Ömer KIZILIRMAK
TÜBITAK-SAGE
Planlamalar ve Kalibrasyon Birim Amiri

Hadi Şimdi de bilmediğiniz yerden et alın ve
bilmediğiniz yerden yemek yiyin bakalım...
Gaziosmanpaşa Hacımaşlı köyü domuz çiftliğinin suları ve
katı atıkları 300 metre mesafedeki Sazlıdere Barajı'na akıyor.
Baraj on milyon kişinin su ihtiyacını karşılıyor.
Çiftlikte 5 bin domuz var.
Türkiye'deki domuz çiftliklerinde yıllık 3 milyon
kg.civarında et üretiliyor. Bu rakam neredeyse kırmızı et üretiminin
yarısı.Üretilen domuzlar otellere, yemek fabrikalarına ve

marketlere "kıyma"
şeklinde satılıyor. Salam, sosis de piyasaya sürme
yöntemlerinin en sık kullanılanı.
Neden domuz?
Peki ama dinen yasak olmasına, Türk yemek kültürüne
aykırı bulunmasına rağmen neden domuz cazip bir konu?
Çünkü domuz yetiştiriciliği kârlı bir iş.
Domuz üretken bir hayvan. Cinslerine ve yaşına göre
yılda bir, iki, bazen de üç kez ve her batında
15-20'ye kadar varan yavru dünyaya getirebiliyor.Bir domuz yılda iki kez doğum
yapsa,herbatından 10 yavru yaşasa, 20 sene yaşayan bir domuzun
400 yavrusu oluyor. Ve dahası yeni doğmuş bir domuz 4-5 ayda 100 kiloya
kadar çıkabiliyor. Normalşartlarda evcil bir domuzun yüzde 30'u yağ olarak
ayrılabilmekte iken bu rakam bazen yüzde 50'yi bulabiliyor.Yani 150 kg'lık bir domuzdan 75 kiloluk yağ elde edilebiliyor. Buda dana yada koyuna göre tercih edilmesinde önemli bir etken. Beslenmesi kolay,cam dışında her şeyi -leş dahil- yiyebiliyor.

Her domuz da ortalama 80-100 kiloya ulaştığı zaman kesiliyor.
Kaba bir hesapla sadece bu çiftlikten yılda yaklaşık 1 milyon kg. et
çıkıyor. Bu etlerin hangi kanalla, nerelere satıldığı meçhul.
Diğer çiftlikler de göz önüne alındığında Türkiye'de
yaklaşık 3mily on kg. domuz etinin piyasaya değişik yollarla sürüldüğü
ortaya çıkıyor. Türkiye'deki toplam kırmızı et tüketiminin de 6 milyon
kg.olduğu göz önüne alınırsa tablonun vahameti daha da
netleşiyor. Kilosu 1 ile 3.5 milyon lira arasında satılan bu domuz etlerinin
ağırlıklı olarak kıyma, sucuk, salam ve sosis olarak satıldığı dile
getiriliyor. Çiftlik çalışanlarından İsmail Türk'ün verdiği bilgiye göre kesilen etler
toplu olarak büyük otellere, yemek fabrikalarına kıyma ve sosis gibi ürünler olarak satılıyor.

ADAM RESMEN MILLETE IŞ ÖĞRETIYOR. BU YAZIYI OKUYANIN AKLINDA DOMUZ
ÇIFTLIĞI YOKSA DA OKUDUKTAN SONRA KESIN KURAR.ADAM RESMEN FIZIBILITE YAPMIŞ!

Bu ve benzeri çiftliklerden resmi olarak beş firma domuz satın alıyor:
Çerkezo,Polonez,Nuta,Namet ve Şütte...
1- Çerkezo aldığı ürünleri Salam Sosis olarak
piyasaya sürerken aynı zamanda Teşvikiye'deki Şarküterisinden de nihai tüketiciye ulaşıyor. (ki bu firmanın birde TADET adı altında otellere ürün sattığı bir markası daha bulunuyor...)
Aynı zamanda butik mağazalarda ve ulusal zincir mağazalarda satılan BONUS markalı ürünlerin üreticisi de ÇERKEZO...

2- Ayazağa'daki Çerkezo'nun hemen yanında üretim yapan ŞÜTTE firması da salam, sosis ve jambonlarını markasıyla satıyor. Ancak bilinen bu firmalar ürünleri çeşitli zamanlarda
farklı isimlerde piyasaya sürüyor. Daha önce Şütte olarak piyasaya sürülen domuz
mamulleri son dönemde PIGGY adıyla satılıyor. Üstelik ünlü Amerikan fastfood
zincirlerinden Little Caesar's Pizza tam 10 yılı aşkın süreden beri et mamüllerini ŞÜTTE firmasından temin edip bizlere bir güzel yediriyor.

3- Polonez 5 yıl öncesine kadar resmi olarak domuz ürünleri imal edip Migroslarda açık açık ürünlerini satarken, son yıllarda %100 dana etinden ürünler imal ettiğini iddia ediyor.
Peki ya bunları göz göre göre mağazalarında sattıran satınalma müdürleri aldıkları rüşvetin yanısıra bu milletin vebalini aldıklarını da biliyorlar mı sizce?Polonezin ciddi anlamda piyasaya yayılmasındaki en büyük faktör MIGROS'tur.
O dönem Migrosun et mamülleri satınalmasında olan -Şu an oyuncak reyonunda satınalmacılık yapan- CoŞkun bey'in büyük paralar karşılığında Polonezle işbirliği içerisinde olduğunu ve bizzat domuzları bizlere yediren kişi olduğunu biliyor muydunuz?
Peki ya Migrosta çalışan tüm tezgahtarların eksiksiz olarak her ay sonunda POLONEZ in sahibi MUSTAFA AKKAŞ beyden (veya satış müdürü sıfatı ile çalışan ALI ÖZYAVAŞ'tan) maaşlarını ve primlerini (bizlere sattıkları et mamülleri üzerinden) aldıklarını biliyor muydunuz?
Peki METRO GROS MARKETLER'in (Şu anki değil bir önceki) satınalmacılığını yapan kişinin Şu an BAĞDAT CADDESINDE bulunan Polonez-Barbekü restoranlarının sahibi olduğunu biliyor
muydunuz?
Peki Izmirin kalesi olarak görülen KIPA marketlerin satınalmacılığını yapan bayanın Polonezin resmi hissedarı olduğunu biliyor muydunuz?
Peki dünyanın dört yanına uçarken bize yemek hizmeti veren
USAŞ-GATEGOURMET firmasının satınalmacılığını yapan CEMIL
bey'in ÇATALCADA bulunan yazlık villasının POLONEZIN sahibi ile yan yana
olduğunu biliyormusunuz?
PEKI AMERIKAN FAST FOOD ZINCIRI DOMINO'S PIZZA ve ALMAN EKOLÜ
DR.OETKER PIZZALARIN IÇERISINDE POLONEZ ET MAMULLERININ KULLANILDIĞINI BILIYOR MUYDUNUZ?

PEKI GIMA MARKALI VE DIASA'LARDA SATILAN OPI MARKALI ÜRÜNLERI
POLONEZIN ÜRETTIĞINI VE BUNUN KARŞILIĞINDA NE KADAR PARA YEDIRDIĞINI BILIYOR MUSUNUZ?
PEKI SORARIM SIZE: TÜRKIYEDE DOMUZ ETI YEMEYEN INSAN KALMIŞMIDIR SIZCE?

4- NUTA öncelikle 7 TEPE markası ile tanınmakla beraber Güneydeki herşey dahil tatil köylerinin bir numaralı tedarikçisi, e tabi yabancı turistlerin yanında yerli turistlerde güme gidiyor. Bu firmalar özellikle büyük alışveriş merkezlerinde ayrı bir stand açıyorlar. Ancak
küçük Şarküterilerde karışık olarak duruyor ve birçok tüketici farkına varmadan domuz ürünlerini satın alabiliyor. Üstelik işin ilginç tarafı bu firma Şimdi de firma tanıtım cd si hazırlamış Carrefour gibi büyük hipermarketlerde ne kadar hijyenik üretim yaptığını
anlatıyor. AMA 7 TEPE SOSIS haftasonları marketlerde KDV dahil 2.900.000 TL ye
satılıyor. Çünkü maalesef bu adamlar sosislerin içerisinde hayvan küspesi gibi lafını bile
etmek istemediğimiz katkılar kullanıyorlar.Domuz hammaddeli salam ve sosislerin kesiminin yapılıp piyasa sürüldüğü bir başka yer de NUTA nın üretimini yapan kişinin işlettiği Dolapdere'deki imalathane.(IDEAL markalı salam sosis imalatçısı)

5- NAMET ünlü EMINÖNÜ HASIRCILAR ÇARSIŞININ IÇINDE yıllardır tanınan
NAMLI PASTIRMACI'nın modern hali!!! Şu an modern üretim tesisleri BAYRAMPAŞAMEGACENTER(GIDA HALI) içinde derme çatma bir imalathaneden öteye geçemeyecek konumda olan ve üretim kapasiteleri aylık -günün 24 saati çalıştıklarını
düşünürseniz- 70 tonu geçemeyecek olan bu imalathanede NAMET ayda 270 ton
et mamülü üretiyor ve satıyor. Bu aradaki 200 tonluk kapasite açığını ise ISTANBUL
DIŞINDA ne idüğü belirsiz imalathanelerde, merdiven altı firmalarda üretim yaptırıp
üzerine '%100 NAMET KALITESI' bastıktan sonra (üretim yeri olarak BAYRAMPAŞA
daki adreslerini gösteriyorlar) bizlere afiyetle yediriyorlar. Carrefour ve diğer tüm zincir mağazalarda POLONEZin uyguladığı benzer taktikleri uygulayan NAMET bugün kapasitesinin 3 kat üzerinde üretim yaparak gururla ülkemizi temsil ediyor.
PEKI CEM YILMAZ'IN DEDIĞI GIBI JAN JANLI AMBALAJA SAHIP NAMLI
PASTIRMALARININ SAHIPLERI OLAN ENGIN VE ESEN MEPA KARDEŞLERIN
AYNI ZAMANDA ÇORLUDAKI DOMUZ ÇIFTLIKLERININ YARISINA SAHIP
OLDUĞUNU BILIYOR MUYDUNUZ? 2000 SENESINDE PATLAK VERMIŞ OLAN KAÇAK BUFFALO
ETLERININDE BU IKI INSAN TARAFINDAN GETIRILDIĞINI, HATTA BAYRAMPAŞADAKI
IMALATHANELERININ GAZETECILERLE VE KAMERALARLA BASILDIĞINI, ENGIN
BEYIN SHOW TV'YE KENDI ELLERINLE O DÖNEMIN 1 TRILYON LIRASINI HEDIYE ETTIĞINI,
DAHA SONRA DA MILLIYET,HÜRRIYET VE SABAH GAZETELERINDE VERDIKLERI ILANLARLA
BU OLAYLARI YALANLADIKLARINI BILIYOR MUYDUNUZ?

NAMLI PASTIRMACININ HEM IMALAT MÜDÜRLÜĞÜNÜ YAPAN HEMDE SAHIP OLDUĞU % 5 HISSE ILE KENDINI BU ŞIRKETE ORTAK OLARAK GÖREN MUZAFFER ADINDAKI ŞAHISIN KARDEŞI ILE BIRLIKTE BAĞCILARDA BIR IMALATHANE DAHA AÇTIĞINI, BURADA AT VE EŞEK ETINDEN YAPILAN PASTIRMALARI DILIMLEYIP PAKETLEDIKTEN SONRA ZINCIR MARKETLERE
SATTIKLARINI, HATTA VE HATTA 2004 YILI BAŞLARINDA UĞUR DÜNDAR TARAFINDAN
BASILDIKLARINI BILIYOR MUYDUNUZ?

Sonuç: Domuz konusunda herkes topu başkasına atıyor. Bu noktada tüketicinin yapması gereken Şeyi Çevre Sağlık Il Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol Şubesi Müdürü Irfan Yılmaz özetliyor; Piyasadaki etleri denetlemek mümkün olmuyor." Kısacası ne yediğinize dikkat edin.
Hepimize AFİYET OLSUN
alıntıdır:
http://www.turkeyforum.com/satforum/archive/index.php/t-353844.html

Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 2335
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 44

Kullanıcı profilini gör http://moral.forumr.biz

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz