KALP VE DAMAR İÇİN ŞİFALI BİTKİLER

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

KALP VE DAMAR İÇİN ŞİFALI BİTKİLER

Mesaj  Admin Bir C.tesi Eyl. 12, 2009 2:02 am

KALP VE DAMAR HASTALIKLARI


A- ÖNDE GELEN BESİNLER

1- Alıç meyvesi, Alıç meyvesinin çiçeği ve yaprakları:

Alıç kalp üzerine olumlu etkileri olan ve zehirli bileşikler ihtiva etmeyen en önemli bitkisel droglardan en önemlisidir. Kalp kuvvetlendirici olarak kullanılan bitkiler genellikle zehirli glikozitler ihtiva ettiğinden ancak standardize edilerek kullanılabilirler. Alıçta bu durum zehirli glikozitler taşımadığından söz konusu değildir. Bu sebeple de evde bulundurulabilecek en iyi droglardan bir tanesidir.

Koroner damarları genişleten bioflavononidler açısından zengin olan bitki bu maddeler sayesinde damarları genişleterek kan dolaşımını arttırır. Bioflavonoitler çok güçlü antioksidanlar olup, kalbe oksijen ve kan akışını arttırırlar. Dolayısıyla da angina denilen kalp ağrıları azalır.

Kullanımı-------

xxx Kurumuş alıç yaprağı veya çiçeğinden 2 çay kaşığı alınıp 1 lt kaynar suda 20 dakika demlenir ve balla tatlandırılarak günde üç kere birer bardak içilir" diye konuştu.

xxx Çay (infüzyon=haşlama): bir kahve kaşığı çiçekli alıç yaprağı üzerine bir fincan kaynar su dökülür, 10 dak demlenip süzülür. Günde 3-4x birer fincan içilir.

Muhafazası-------

Yeterli etki 5-6 hafta sonra görülebilir. Kurutulmuş olan droglar tedavi özelliklerini genellikle bir yıl muhafaza edebilmektedirler. Bu nedenle toplama tarihi üzerinden bir yılı geçmiş olan droglar tedavi amacıyla kullanılmamalıdır. Bir yıllık zaman içinde de drogun etkisini kaybetmemesi için drog serin, kuru ve karanlık bir yerde, teneke kutu veya cam kavanoz içinde saklanmalıdır. Plastik torbalar drogların muhafazası için uygun değildir.

Alıç yaprağı ve çiçeği (Crataegi folium cum flore) oral

ing. hawthorn leaf with flower

alm. Weissdornblaetter mit Blüten

Avrupa Bilimsel Fitoterapi Kooperasyonu (The European Scientific Cooperative on Phytotherapy=ESCOP) bu drogla ilgili monografisinde klinik çalışmalara dayanarak bu endikasyona yer vermiştir

2- Limon

3- Soğan ve soğan suyu

Soğan suyu Tıkalı Kalp damarlarını açar, kollesterolü düşürür, hatta uzun süreli kullanımda vücuttaki fazla yağları erittiğini birçok gözlem sonuçları ile kişisel olarak takip ettim.

Kalbi besleyen damarlardan 3-5 damarın yüzde 60-85 arasında tıkalı olan hastalar (anjiyo ile sabit) hastalarda 30 günle 3 ay içinde yüzde 90 iyileşme olmakta, inanılmaz ama bu bi gerçek. Bu yazımı okuyanların yakınlarında bu tip rahatsızlığı olanlar rahatlıkla deneyebiyirler

UYGULAMA
:
Küçük bir soğanı (Soğanın köylüden alınan, -organik- suni gübre kullanılmamış olması tercih nedeni, bulunamaz ise bulduğumuzla devam edelim)
2 ceviz büyüklüğünde olabilir, soyup doğradıktan sonra su bardağına koyuyoruz.
Üzerine kaynak suyu koyalım, su bardağın yarısını geçebilir.
Bunu yatmadan önce hazırlıyoruz. Üzerine bir kapak yada kağıtla kapatabiliriz.
Sabah aç karna içilir, (üzerine varsa çeyrek Limon sıkabiliriz).. Önemli olan incelik şudur; 30-45 dakika birşey yenmez ve içilmez. Eğer buna uyulmaz ise bu kürü yapmaya gerek yoktur. 30 gün sonra tetkiklerinizi yaptırın, tahlil sonuçları karşılaştırın, doktoruzla görüşü


4- Sarımsak

Kroner damarları genişleten bir üründür.fazla değil az almak ama sürekli almak yararını göstermesi için gerkelidir.

5- Havuç

İbrahim Saraçoğlu bitkisel sağlık kitabında Alzheimer ve unutkanlık gibi hastalıklara baş savaşçı olan havucun Kalp ve damar tıkanıklıklarında da önemli yararı olduğunu söylemekte.

Havuç damar sertliği-yüksek kolestrol ve triglyserid’e karşı tam 13tane etkin madde içermektedir(beta kerotenin). Ayrıca havucun içindeki heraclenin maddesi kanın pıhtılaşmasına karşı etkin rol oynar.

Kullanımı------- Büyük ve kolay kolay eğilmeyen havuçları kalp ve damar sağlığı için saat ve açlık tokluk gözetmeksizin her zaman sıkarak içebilrisiniz. Unutkanlık amacıyla içilecekse akşam yemeğinden 2 saat sonra sıkarak içilmelidir. ( havucun rendelenmesi aynı etkiyi göstermemekte sıkılarak içilmesi gerekli.) Önceden sıkıp saklamak etken maddelerin ölümüne yol açmakta her defasında sıkıp içilmesi gerekiyor.

6- Ceviz ve Ceviz suyu

Cevizi 24 saat suda beklettikten sonra bu suyu içmekte damarlar ve kollestrol için yararlıdır. Cevizde omega 3-6 yağ asidi bulunmaktadır. Ayrıca cevizi yemekte ve ceviz yağı kullanmakta faydalıdır, ancak yukardaki terkibi uygulamak doğru sonuçlar verir. Fazla kaçırmayın tansiyon düşürücü etkisi bulunmaktadır.

7- Bal

Damar açıcıdır ama saf olarak bulmak gereklidir. Hergün bir su bardağı ılık balşerbetine 1 şeker kaşığı sirke (bakteri öldürür), 1 şeker kaşığı çörek otu ilave edilip içilirse vucudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu karışım ölümden başka her derde devadır.

8- Elma sirkesi ve Elma kabuğu

Elma sirkesi, doğal bir yaşam iksiridir! Bileşim: kalsiyum, fluor, potasyum, magnezyum, sodyum, fosfor, silisyum, a vitamini, beta-carotin, b1, b2, ve b6 vitaminleri, c vitamini, sirke asitleri, meyve asitleri, pektin, doğal aroma maddeleri.

9- Nar ve Nar suyu

Ekşi nar suyu olmalı ancak fazla kullanımı tansiyonu düşürecektir dikatli olun.

10- Karabaş otu

Kalp-Damar açıcı Kullanımı------- Karabaş otu,oğul otu,limon(kabuğuyla beraber)doğranıp kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk içilmeye devam edilir

11- Ginkgo yaprağı ekstresi

Bu ham yaprak yada bitki şeklinde kulanılması prepat haline getirilmesinin zorluğundan dolayı pek mümkün değildir, zaten bitki türkiyede yetişen bir bitkide değildir, ancak bu bitkinin hap şeklinde eczanlerde yada özel vitamin satan şirketlerde bulabilirsiniz. Bu bitkinin hap şeklinde satılanlarında ise endiksiyon ve kontrendiksiyonlarına dikat etmenizi tavsiye ederim.

12- Karabuğdayotu

13-Demir Dikeni

Damar açıcı ve kalp - damar hastalıklarında iyileştirici özelliktedir. Diüretik ve kuvvet vericidir.

14-Ökse Otu

Damar genişletici, tansiyon düşürücü ve spazm çözücüdür. Damar tıkanıklığı ve bütün damarlar üzerinde etkisi olmasıyla son derece önemlidir. Damarlardaki kireçlenmeyi azaltır ve damar sertliğine karşı çok yararlıdır. Sinirsel çarpıntılarda hafifletici özelliğe sahiptir.

15-Melissa

Beyin - Kalp ve Sindirim sistemi üzerinde koruyucu ve kuvvetlendirici etkisi vardır. Spazm çözücüdür, damar açıcıdır, çarpıntıları ve kalp sıkışmalarını giderir. Sakinleştiricidir. Kalp ve kan dolaşım sistemi üzerine tonik etkisi olup, tansiyonu düşürücü etkisi vardır.

B- YARDIMCI BESİNLER 1- Enginar

Karaciğerde bulunan CHOLESTRİN-7A-HYDROXYLASE enzimi kolestrolü safra asidine dönüştürmekte ve dışkıyla atılmasına sebep olmaktadır.

Kullanımı------- enginarın tüm yapraklarını (ölçüsü->iki su bardağı dolusu kadarını) kaynamakta olan suya atınız ve ağzını kapatarak 5dakika bekleyiniz , soğuduktan sonra süzüp aç veya tok karnına içiniz. Bu terkip kolestrol normal seviyeye inene dek haftada iki üç kere sonrasında ise korunma amaçlı 1 kere yapılmalıdır.
2- Domates

Kolestrole karşı yararlıdır sık sık yenmesi tavsiye edilir.

3-Peynir Kekiği

Yapısında bulunan Kavrakol ve Timol maddelerinden dolayı birçok özelliğe sahiptir. Antiseptik ve Antibiyotik etkisi olup ayrıca kan dolaşımını uyarıcı etkisi vardır. Spazm çözücüdür. Kan yağları (Kolesterol - Lipid ve trigliserid) de çözücü etkiye sahiptir.

4-Hasalban

Spazm çözücü ve Antiseptiktir. Kan dolaşımını ve sinir sistemini uyarıcı etkisi vardır. Kalp kuvvetlendiricidir. Çarpıntılara iyi gelir. İdrar sökücü olup tansiyonda etkilidir. Hazım sistemi uyarıcısıdır. Damar açıcıdır.
5-Alıç Yaprağı

Kalbi ve dolaşım sistemini güçlendirici, damar genişletici ve tansiyon düşürücüdür. Spazm çözücü olup, kandaki yüksek yağ düzeyini normale indirir. (Trigliserid) sinirsel kalp çarpıntılarını giderir ve kalp işlevini güvenle düzene sokar, yatıştırıcıdır. Kroner damarları genişleterek, kan dolaşımını artırır ve Angina denilen kalp ağrılarını azaltır.

6-Civanperçemi

Diüretik, kan dindirici, sindirim ve kan dolaşımını düzenleyici, sindirim ve idrar yolları spazmlarını giderici, safra artırıcı, menapoz rahatsızlıklarını giderici, lenf bezleri rahatsızlıkları, çocukların işeme zorlukları, romatizma ve sinir bozuklukları, adet düzensizliği ve hemoroitte, genel yorgunluk ve gripte son derece önemlidir.

7-Söğüt kabuğu

Aspirinin bitkisel kökeni olan salisilin içerir. damarlarda plak oluşumunu engelleyerek, kalp krizi riskini azaltır. Mor söğütte aksöğüde oranla salisilin daha çok bulunur. Bir çay kaşığı aksöğüt kabuğu, yaklaşık 100 mg salisilin içerir, bu da kalbi korumaya yeterlidir. Bunu 250 ml. kaynar suya karıştırıp, 15 dakika demlendiğinde vücut için yeterli 100 mg salisilin alınmış olur.

8-Siyah Çekirdekli Üzüm

Harika kan damarı onarıcısıdır. Günde bir veya iki bardak siyah çekirdekli üzüm suyu, çekirdeğiyle beraber içildiğinde kalp krizi riskini yaklaşık %40 azaltır. Ayrıca kötü huylu kolesterol (LDL) oranını da düşürür. Siyah çekirdekli üzümde bulunan fenoller, aynı zamanda yaban mersini, böğürtlen, sarımsak ve soğan gibi diğer birçok meyve ve sebzenin içeriğinde bolca bulunur.

9-Semizotu

Omega 3 yağ asitleri açısından en zengin bitkisel kaynaktır. Hadis-i Şerif'te anılan bir bitkidir. Yetiştirilmesi çok kolaydır. Semizotu hem kalp krizini hem de kanseri önleyen antioksidanlarla doludur. Çiğ halde yenebileceği gibi, ıspanak gibi pişirilebilir. Semizotu, idrar söktürür. Kanı üre gibi maddelerden temizler. Beyin yorgunluğu, sinir krizleri, böbrekteki taş-kum gibi problemlerde yardımcıdır. Diabetli hastalarda susuzluğu azaltır. Kilo vermeye yardımcıdır.

10-Yerfıstığı

Daha çok çerez olarak tüketilmektedir. Mikrobiyolojik bozulmalara karşı dayanıklıdır. Özellikle üzerindeki kırmızı kabuğu önemlidir. Çünkü oligomerik prosiyanidinleri yoğun olarak içerir. Bunlar kalp krizini önlemekle kalmaz, aynı zamanda kanser ve inmeye karşı da koruyucudurlar. Yerfıstığı yağı yüksek oranda oleic asit içermesi nedeniyle zeytinyağına en yakın bitkisel yağdır.

11-Karahindiba

Kalp çarpıntısını yavaşlatır. Antiaritmik özelliği vardır. Digoksin gibi kalbi güçlendirici etkisi vardır. Yüzde 5 oranında potasyum içermesiyle, en iyi potasyum kaynaklarından biridir. A vitamini, C vitamini, nikotinik asit, kalsiyum ve türlü mineraller yönüyle zengindir. Karaciğer, safra kesesi hastalıklarında, egzema, mayasıl, gut, romatizma, sivilceler, kaşıntı ve şeker hastalığında tedaviye yardımcıdır. Birçok detoks programında yer alır.

12-Biberiye

En zengin bitkisel antioksidan kaynaklarından birisidir. Etin ve kasların çürümesini önler. Bu yüzden kalp kasında da etkilidir. Birçok besin maddesinin korunmasında yararlanılmaktadır. Akdeniz bölgesindeki 139 çeşit biberiyenin en yoğun aromalı olanı ANC Biberiyeli’nin içeriğinde yeralmaktadır. Kan dolaşımını hareketlendirir. Kılcal damarları açar.

13-çörekotu

Hadislerde de bahsedilen hücre yenileme özelliğine sahip bal örneğinde olduğu gibi ölümden başka her derde deva olan bir üründür. Vücudu güçlü kılmka için bal ile birlikte çörek otunu da karışıtırarak yemek çok şifalıdır.

14-Fındık

İçinde bulunan OLEİK ASİT sebebiyle kolestrol yükselmesini önler.

15-Siyah üzüm

Kolestrol düşürücüdür. Fazlası şeker hastaları için zararlıdır.

Yasal Uyarı: Uyarı: Bu sayfada yer alan bilgilerin hiç biri doktor önerisi niteliğinde bilgi değildir ve hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik tanı, teşhis ve tedavi gibi amaçlar için olarak kullanılmamalıdır.


Admin
Admin

Mesaj Sayısı: 1682
Kayıt tarihi: 12/01/09
Yaş: 42

Kullanıcı profilini gör http://moral.forumr.biz

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz