Balgam.tere kürü

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Balgam.tere kürü

Mesaj  Admin Bir Salı Eyl. 07, 2010 5:09 am

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tere kürü

Kaynamakta olan yarım litre kadar suyun içine 15-16 tane tere ilave edilerek kısık ateşte yalnızca 3 dakika haşlanır. Tereler haşlanırken tencerenin ağzı kapalı tutulmalıdır. Haşlanan tere suyu hiç soğuması beklenmeden direkt olarak süzülür. Süzüldükten sonra soğuması beklenir.

Hazırlanan bu tere kürü aç karnına ya da yemeklerden 2 saat kadar sonra içilir. Tere kürü günlük taze olarak hazırlanır ve 5 gün boyunca araklıksız küre devam edilir.

Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu yaklaşık 3. günden itibaren bronşların açılacağını ve kolayca balgam sökülmeye başlanacağını belirtiyor. Sigara tiryakilerinin ise tere kürüne dönem dönem devam etmelerinin faydalı olacağını açıklayan Sayın Saraçoğlu, tere kürünün içindeki bazı kimyasal maddeler nedeniyle idrar yaparken hafif yanma olabileceğini ve bunun normal olduğu konusunda da hastaları uyarıyor

alıntı:http://www.bitkikurleri.com/ibrahim-saracoglu-tere-kuru-balgam-sokturucu-brons-acici-tere-kuru-tarifi.html

Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 2337
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 44

Kullanıcı profilini gör http://moral.forumr.biz

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz