EVDE ÇEMEN YAPILIŞI

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

EVDE ÇEMEN YAPILIŞI VE YARARLARI

Mesaj  Admin Bir C.tesi Şub. 12, 2011 5:29 pm

Çemenin 1. Tarifi
Malzemeler:

■2 Tatlı Kaşığı Çemen Tozu
■1 Çay Bardağı Soğuk Su
■2 Diş Sarımsak
■1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
■1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
■1 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
■1 Çay Kaşığı Kimyon
■1 Çay Kaşığı Karabiber
■1/2 Çay Kaşığı Yenibahar
■1/2 Et Su Tablet
■1/2 Çay kaşığı Tuz
Hazırlanışı

Uygun bir kase içerisine, 1 Çay bardağı soğuk su, 2 diş ezilmiş sarımsak, 1 Tatlı kaşığı domates salçası ve 1 Tatlı kaşığı tatlı biber salçası konulacak.Karışım, kaşık ile bir güzel karıştırılacak. 1/2 Tablet et su, ezilerek hazırlanan karışıma ilave edilecek, karıştırılacak. Üzerine, 1 Çay kaşığı tepeli kırmızı toz biber, 1 Çay kaşığı tepeli kimyon, 1 Çay kaşığı tepeli karabiber, 1/2 Çay kaşığı yenibahar ve 1/2 Çay kaşığı tuz katılacak. Kase içerisindeki malzemeler tekrar karıştırılarak, homojen hale gelmesi sağlanacak.
2 Tatlı kaşığı tepeli toz çemen, küçük bir elek içerisine konulacak. Elek, sol ele alınacak ve hafif hafif kasenin içerisine elenecek. Bu işlemle beraber sağ el ise, kaşıkla karıştırma işlevini yerine getirecek. Bu hassasiyetteki amaç, çemen tozu çok ince olduğundan, karışım içerisinde topaklanma yapmasın diyedir. Bu çemen karma işleminin püf noktasıdır. Çemenimiz bu hali ile servise hazırdır. Hazırlanmış çemen dinlendikce, tadı güzelleşir. Taze dilim ekmeklerle çok güzel gider, hiç doyduğunuzu anlamazsınız.
Size önerim, hafta sonları çemeninizi yapın ve fazla yemeyin. Çevrenizi rahatsız edersiniz. Terleme ile çemen kokusu çamaşırlarınıza geçer, pastırma geldi demesinler. Benden hatırlatması.
‘Kolay Gelsin’

Çemenin 2. Tarifi
Malzemeler:

■1 çorba kaşığı biber salçası
■1 çorba kaşığı domates salçası
■1 çorba kaşığı galeta unu
■2 çorba kaşığı zeytinyağı
■2 çorba kaşığı beyaz peynir
■1 tatlı kaşığı kekik
■Yarım çay kaşığı karabiber
■Yarım çay kaşığı kimyon
■2 diş sarımsak
■2 çorba kaşığı ceviz
Kahvaltılık Çemen Tarifi
Sarımsakları ince kıyın ve bir hazırlama kabının içine sırasıyla sarımsakları, beyaz peyniri, salçayı, galeta ununu, cevizi, zeytinyağını ve tüm baharatlaı ilave edip hepsini karışrırın.

Çemenin Faydaları Nelerdir?
ÇEMEN HAZIM YOLLARINDA ETKİSİ ÇOK FAZLADIR:
Mide’de. gaz söktürür, hazmı kolaylaştırır. Mideyi ısıta­rak, soğukalmayı ve hazım bozukluğunu giderir. Hava yut­mayı, mide ve barsaktakı kokuşmayı ve gazı önler. Sucuk, so­sis ve köfte gibi et yemeklerinin bayatlamasını ve insana za­rar vermesini önler ve onlara hoş bir koku verir.
HANIMLARDA ÇOK FAYDALIDIR:
Ay halinin zamanında ve ağrısız olmasını sağlar. Emzikli kadında süt miktarını artırır. Hanımlarda cinsel isteği artırır ve hâmile kalmayı kolaylaştırır.
DİĞER FAYDALARI :
Sinirleri teskin eder. Kalb çarpıntısını giderir. Bol id­rar söktürür. Barsaklardaki çeşitli solucanları döker.
KULLANILIŞI:
Baharat olarak et ve hamur yemekleri: Pasta, peynir, et yemeklerine, ızgara sığır’a konur. Günde adam başına 2 gr. kadar kullanılır.
NOT: Hamile hanımlar ve bilhassa kolay çocuk düşürenler bunu kullanmamalıdır


Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 2248
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 44

Kullanıcı profilini gör http://moral.forumr.biz

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

EVDE ÇEMEN YAPILIŞI 2

Mesaj  Admin Bir C.tesi Şub. 12, 2011 5:26 pm

Bu da daha farklı bir çemen tarifi konuya ekstra olarak ekliyorum bu çemen tarifini de deneyebilirsiniz.

Malzeme;

2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı çemen tozu
2 çorba kaşığı biber salçası
Yarım çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
4 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz
1 dal maydanoz
Tuz

Hazırlanışı;
* Sarımsakları soyup ezin. Zeytinyağı, çemen tozu, sarımsak, limon suyu, biber, domates salçası, kimyon ve tuzu robottan geçirin.

* İri çekilmiş cevizi ekleyip karıştırın. Servis tabağına yerleştirin. Maydanoz yaprakları ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Tarifler denenmiş tariflerdir ve ilk olarak Banu Atabay ve kadın bloglarından elde edilmiştir.




Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 2248
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 44

Kullanıcı profilini gör http://moral.forumr.biz

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

EVDE ÇEMEN YAPILIŞI

Mesaj  Admin Bir C.tesi Şub. 12, 2011 5:24 pm

Çemen nasıl yapılır ya da çemen evde yapılır mı gibi sorular alıyorum. Evet çemen evde de yapılabilir ve hiç çemen yapmamış insanlar bile kolayca çemen yapabilir. Çemen yapmak zor değil sadece biraz dikkat ister o kadar. Evde kolayca siz de ekmek üstleri için ve kahvaltılarınız için çemen hazırlayabilirsiniz.

Çemen nasıl yapılır, çemene neler katılır, çemen için gerekli malzemeler nelerdir ve biz de evde kendi çemenimizi yapabilir miyiz ?
Çemen nasıl yapılır- çemen nasıl yapılmalıdır ?

Size 2 farklı çemen tarifi veriyorum. Bu 2 değişik çemen tarifini okuyup kendiniz karar verirsiniz.

İlk çemen tarifimiz günler ve ev toplantıları için basit sosyetik çemen :

1 kase iri dövülmüş ceviz ,1 kase domates salçası ,yarım kase biber salçası , 3y.k. toz kırmızı biber , yarım y.k. pul biber ,5 adet rondoda çekilmiş etimek , 6-7 diş ezilmiş sarımsak , 1ç.b. zeytinyağ yarım limon suyu , 1 er y.k. kimyon , karabiber , kekik.yeterince su ,tadına bakarak yeterince tuz

YAPILIŞI : ilkönce çekilmiş etimeği , tozbiberi , pulbiberi kimyon , karabiber, ve kekiği karıştırıyoruz. Sonra sırayla salçaları , sarımsağı zeytinyağ ve limon suyunu ilave ediyoruz.suyumuzu az az dökerek kıvama göre artırıp karıştırıyoruz.tuzunu ayarlı ekiyoruz. Dolapta kapalı kapta 1 gece dinlendirip gerekirse su ve tuz ilavesi yaparak soğuyunca servis ediyoruz

Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 2248
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 44

Kullanıcı profilini gör http://moral.forumr.biz

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: EVDE ÇEMEN YAPILIŞI

Mesaj  Sponsored content Bugün 6:40 am


Sponsored content


Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz